Türkiye'nin ilk eşli danslar topluluğu, 30. yılEŞLİ DANSLAR TOPLULUĞU

4. Üniversitelerarası Dans Maratonu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Dans Maratonu Üniversitelerarası Dans Yarışması, 21 Nisan 2012 Cumartesi günü İstanbul Cadde Bostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Türkiye'nin farklı şehirlerinden ve yavru vatan Kıbrıs'tan pek çok üniversitenin farklı takımlar ile katıldığı ve hip-hop'tan salsa'ya, lirik'ten Latin'e, zeybek'ten tango'ya pek çok farklı dans türünde performanslar sergilediği yarışmada ODTÜ'yu temsil eden topluluğumuz, alt yapı antrenörlerimiz Gürkan Görmez-Ilgaz Görmez'in koreografisini hazırladığı dans sporu disiplinindeki "Karayip Korsanları" koreografisi ile, katılımcı bütün üniversiteleri geride bırakarak TÜRKİYE ŞAMPİYONU olmuştur.

Ayrıca sanat dünyasının önemli isimlerinden oluşan jüri, katılımcı 200 dansçı arasından, "Captain Jack Sparrow" rolü ile Doruk AKSOY'u yarışmanın EN İYİ ERKEK DANSÇISI, "Elizabeth Swann" rolü ile Duygu AKALIN'i yarışmanın EN İYİ BAYAN DANSÇISI ödülüne layık görmüştür.

Üniversitemize bu üç büyük ödülü kazandıran tüm dansçılarımızı gönülden kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyor; yarışmanın hazırlık sürecinde bizlere büyük destek veren üniversitemiz rektörlüğüne ve yarışma esnasında bizleri yalnız bırakmayan üniversitemiz Spor Müdürü Sn. Şahin OĞUZ'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Koreografi Teması: Karayip Korsanları

Dans Türü: Paso Doble

Koreograflar: Ilgaz GÖRMEZ, Gürkan GÖRMEZ

Dansçılar:

Duygu AKALIN-Doruk AKSOY

Özge KARAMAN-Kerem Ziya YANGÖZ

Ceyda ÖZCAN-Deniz Cem DEREOĞLU

Melis ÖZATEŞ-Cavit YÜCESAN

Merve ÖZÜBEK-Batuhan ÖKSÜZ

Diba ÖZMENOĞLU-Cenk KÖKNAR

Teknik Ekip:

Göktuğ KARACALIOĞLU (Işık)